BiSL Foundation – cursusinhoud

In de BiSL Foundation cursus maakt u kennis met het gehele BiSL framework. Alle procesclusters, processen, doelen, resultaten, termen, etc. komen ter sprake.

Cursusinhoud

De inhoud is uiteraard geheel conform het EXIN/APMG-programma BiSL Foundation. Alle procesclusters komen aan bod:

  • Gebruiksbeheer
  • Verbindende processen – uitvoerend niveau
  • Functionaliteitenbeheer
  • Sturende processen
  • Opstellen informatiestrategie
  • Verbindende processen – richtinggevend niveau
  • Opstellen IV-informatiestrategie.

Binnen alle procesclusters worden vervolgens alle processen in de cursus behandeld. Tevens komen alle activiteiten, termen en relaties tussen de processen aan bod.

BiSL Framework – schema

In het schema hieronder zijn alle procesclusters van BiSL te vinden, maar ook zijn alle processen per cluster afgebeeld:

BiSL Framework

Natuurlijk is het mogelijk na de cursus BiSL Foundation een verdieping te krijgen. De workshop-vorm is hiervoor het meest geschikt. De inhoud van de diverse workshops is in het menu aan de linkerzijde terug te vinden.

BiSL Foundation en de eigen praktijk

In de BiSL Foundation cursus wordt zoals aangegeven het hele BiSL model doorlopen. Dit is meteen een buitenkansje om dit te spiegelen aan de eigen praktijk. Soms tot grote verbazing doen cursisten vaak op heel natuurlijke wijze hun werk al in lijn met BiSL. Maar er zijn ook altijd afwijkingen: werk dat anders wordt uitgevoerd, eenvoudigweg niet wordt gedaan of extra werkzaamheden die niet in BiSL zijn beschreven.

Tijdens de cursus wordt stilgestaan bij de verschillen tussen het BiSL model en de eigen praktijk en ook bekeken waar verbeterpunten zijn te vinden. Op die wijze bent u aan het eind niet alleen voorbereid voor het examen, maar zijn ook concreet de nodige verbeteringen voor de eigen werksituatie in beeld.

Terug naar homepage