EXIN examen informatie

Een cursus BiSL Foundation is eigenlijk niet compleet zonder examen. BiSLSmart is geaccrediteerd en verzorgt het examen standaard bij de Open inschrijvingscursussen. Bij In Company cursussen mag u natuurlijk zelf kiezen of u examen doet of niet, maar wij bevelen het standaard wel aan.

Materiaal voor het BiSL examen

Het cursusmateriaal is heel compleet en sluit precies aan op het examen; het boek, de gehele presentatie in een cursusmap, exameneisen, examentips en last but not least twee proefexamens.
Tijdens de cursus komt de gehele examentheorie voorbij en waar nodig extra examentips gegeven. Ook is er tijdens de cursus een handige samenvatting beschikbaar waarmee je jezelf nog beter voor het examen voorbereid.

Hoe slagen?

U krijgt het certificaat (gelukkig!) niet voor niets. Om te slagen zult u zelf ook iets moeten doen. Vooral een goede kennis van de procesclusters, processen, activiteiten en termen is belangrijk. En hoewel dat een beetje saai leerwerk is, is het toch ook voor de praktijk best nuttig het model in uw hoofd te hebben. U kunt tenslotte een gesprek in het Chinees voeren door elk woord op te zoeken, maar erg handig is het niet. Zo is het met BiSL ook: door de nodige kennis paraat te hebben, zult u merken dat het dagelijkse werk soepeler verloopt.

Te besteden tijd

In de EXIN-exameneisen staat als norm 60 sbu (studiebelastingsuren). Dat is wel erg hoog ingeschat. Indien u al werkt in het functionele gebied, dan is onze ervaring dat tussen de 20 en 30 uur voldoende is. De cursustijd mag u daar nog van aftrekken, en dan resteert een te behappen aantal zelfstudie-uren, maar dus wel meer dan 0….

Bent u niet vertrouwd met het vakgebied waar BiSL zich in afspeelt, dan kan het aantal te besteden uren fors oplopen.

EXIN of APMG?

U kunt het BiSL examen op Foundation niveau afleggen bij twee exameninstituten in Nederland: EXIN en APMG. De examens zijn bij beide gebaseerd op dezelfde stof en van dezelfde omvang en zwaarte.

Terug naar homepage