Over de docenten

Hieronder volgt informatie van de docenten die specifiek voor BiSL Foundation en BiSL Next worden ingezet.

Yvette Backer

Smart consultant

Mijn wortels liggen in de IT, jaren geleden ben ik opgeleid tot programmeur. Ik vond en vind IT nog steeds fascinerend: hoe het, als je er goed gebruik van maakt, je werk en je leven makkelijker kan maken.
Maar bij verkeerd gebruik kan het net zo hard tegen je werken, besluitvorming vertragen, flexibiliteit uitsluiten: “computer says no”.

Ik wil organisaties helpen bij het inrichten van het beheer van hun informatievoorziening – en dat is meer dan alleen IT.
Zodat ze de goede keuzes kunnen maken, gebaseerd op de eisen en wensen van de eigen organisaties en niet op die van de leverancier

Lex Scholten

Smart consultant

Zelf ben ik begonnen in de wetenschap, in de tijd dat computers hun intrede deden in onderzoek. We wisten eigenlijk niet wat we eraan hadden en de ouderen onder ons vertrouwden de resultaten ook niet echt. De kloof tussen business en IT was er al vanaf het allereerste begin.

Of het nu tussen gebruikers en bouwers, tussen klanten en leveranciers of tussen kosten en baten is, de verhoudingen waren altijd onderwerp van een zoektocht. Vaak voelen we het ook als een persoonlijke tegenstelling – IT “wil” iets anders dan de business.

Die soms moeizame verhouding tussen de beide zijden van de kloof heeft me altijd gefascineerd. Eerst als ontwerper van systemen maar later steeds meer als begeleider van de verandering die door nieuwe techniek mogelijk wordt. Een verandering die ook niet zelden wordt gevoeld als afgedwongen.

De kloof kleiner maken zie ik als mijn missie. IT en business samen in dienst van het gezamenlijke doel – de wereld een stukje mooier maken.

Terug naar de homepage