Over de docenten

Hieronder volgt informatie van de docenten die specifiek voor BiSL Foundation en BiSL Next worden ingezet.

Ton van den Hoogen

Docent Ton van den Hoogen

Docent / consultant bij Tot Z Diensten en tevens eigenaar van dit bedrijf. Ton vanden Hoogen is in 1984 in IT gestart maar heeft al lang geleden de zijwaartse stap naar het functionele domein gemaakt. Geeft circa 60-80 dagen per jaar cursussen, workshops, managementoverviews en masterclasses en voert daarnaast als consultant praktische werkzaamheden uit. Heeft meegewerkt aan diverse publicaties rondom IT Service Management en op functioneel gebied.

De laatste jaren is de belangstelling, en ook de aard van de werkzaamheden gewijzigd van “werken binnen de IT” naar “toepassing van IT”. De grootste passie van Ton is het optimaliseren van bedrijfsprocessen door de juiste inzet van computertechnologie (software, hardware + databases). Zodat eindgebruikers hun werk eenvoudiger, sneller en beter kunnen doen. In de praktijk blijkt helaas vaak dat er in een organisatie wel een enorme hoeveelheid IT ter beschikking staat maar het maximale er niet uit wordt gehaald. Dat is bijzonder spijtig. Middels voldoende kennis en een goede aanpak kan vrij eenvoudig het nut van de reeds beschikbare computertechnologie worden verhoogd. Waarna vanzelf de volgende uitdaging ontstaat: is er nog meer computertechnologie te vinden die profijtelijk kan worden ingezet? Waarbij het einddoel: mooie producten en diensten voor de klant, niet uit het oog wordt verloren.

Dick Timan

Docent Dick Timan

Ca. 30 jaar gediplomeerd docent en consultant met vele jaren ervaring op het gebied van procesmatig werken en projectmanagement. De termen die dan al snel vallen zijn uiteraard ITIL, ASL, BiSL, Prince2.

Dick geeft per jaar rond de 80 trainingen zowel op basis van Open inschrijving als In Company. Bijzonder is dat Dick dat niet alleen in Nederland doet maar ook in de rest van de wereld, op bijna alle continenten. Daarnaast heeft Dick zich o.a. bezig gehouden met een groot Functioneel Beheer project bij een overheidsorganisatie waarin op basis van de BiSL processen een generiek model voor Functioneel Beheer werd beschreven inclusief de koppelvlakken met de ICT Service Provider op basis van ASL en ITIL.

Hij verzorgde voor verschillende opdrachtgevers in Nederland en Belgiƫ cursussen bij o.a. grote banken, verzekeringsmaatschappijen, NATO, United Nations International Criminal Court, grote ICT detacheerders, HP, Oracle/Sun Microsystems, Infor, ministeries en andere overheidsinstellingen.

Terug naar de homepage